Harry Potter – A Tiltott rengeteg kiállítás

Január végén Belgiumban meglátogattuk a Harry Potter – A Tiltott rengeteg kiállítást (A Forbidden Forest Experience) Belgiumban ez a kiállítás időszakos, november elejétől január végéig tart. Belgiumon kívül még megtekinthető Nagybritanniában és Amerikában két helyen is.

Kivilágított parkoló volt, ahova emberek irányítottak, hogy ki hova parkoljon. Azután megnézték a jegyet. Elinultunk a birtok, erdő, felé. Egy tábla várt minket egy felirattal. Az első állomáson lehet venni ajándéktárgyakat, forró italt, vajsört. Illetve van egy nagy Patrónus szarvas, szintén az esemény logójával.

Ezután egy kis kivilágított folyosón lehetett átmenni. Itt kis 20-30 fős csoportokat engednek át. Haladtunk tovább a színesen kivilágított erdőben. Felbukkant Hagrid is. Amikor tovább haladunk láttuk Hedviget és az erdőt sok más bagoly és huhogás lengte be. Megérkeztünk Csikócsőrhöz. Ott egy srác beszélt róla franciául, majd a látogatók meghajoltak, amit csikócsőr viszonzott.

Ahogy haladtunk, az erdőnen a többi erdei élőlénnysl is találkoztunk. Nifferek, manók, kentaúrok és unikornisok. Illetve sok ismerős állat is felbukkant a Legendás állatokból. Varázslattal megidézhettük a saját Patrónusunkat. Az enyém egy agár volt. Kaptam egy pálcát és el kellett mondanom a varázsigét.

Közben volt egy pihenő hely, ahol megálltunk egy vajsörre. Voltak zenére villogó gombák, állati szemek a sötétben. Az erdő egy részén szimbólumok világítottak a fákon, aztán az elvarázsolt járművet is láthattuk. Következett a pókok birodalma hálókkal szegélyezve. Betereltek egy kis terembe, ahonnan pókok ereszkedtek. Ezután végigmentünk egy folyosón ahol a tűz sefelegeiben megjelent házak zásztói voltak, ami egy elvarázsolt házhoz vezetett. Az utolsó állomáson varázslópárbajozni lehetett. Itt újra egy, nagyobb ajándékbolt volt, szintén meleg üdítővel. Itt értünk vissza a túra elejére. Nagyjából 2 óra hosszú volt. A szuvenírben vettünk egy kulcstartót és egy pólót, de sok más dolog is volt. Vászonszatyrok, termoszok, sapka, sál.

Nagyon élveztem ezt a kis túrát. Aki annyira nem szereti a filmeket az is álvezni fogja, mert nagyon jó hangulata van. Amit tanácsolnék: öltözz melegen!

iVikkencs linkek: https://linktr.ee/ivikkencs

https://youtu.be/-9PDH1PM2DA

Hozzászólás